Eko-program Kameny, kamínky, šutry i balvany

Podzimní program jsme v našem rodinném centru začali krásným eko-programem pro rodiče s dětmi, na kterém jsme se tentorkát pod vedením naší lektorky Moniky Tošenovské věnovali povídání, zkoumání, tvoření a hraní si s kamínky.

Na programu se děti zamýlšely nad tím, co všechno je kámen? Kamínek u cesty, dlažební kostka v chodníku pod našima nohama, součást hradu stojícího na skále, ta skála samotná, … Také písek v pískovišti a hlína v zahradě jsou z maličkých kamínků. A co třeba sůl v kuchyni, magnet na tabuli, zkamenělina v muzeu, drahý kámen v prstýnku, sádra na zlomené noze, tuha v tužce, nebo křída, kterou kreslíme na chodník. Tam všude kameny najdeme. Jaké kameny jsou? Co všechno umí? Pro koho a jak jsou důležité? Děti si namalovaly svůj vlastní usměvavý kamínek do kapsy a zkoušely malovat také pískem.

Za krásné odpoledne plné her a tvoření děkujeme lektorce Monče a už teď se těšíme na další eko-program, který se uskuteční v pondělí 21. října opět v kapitulním parku ve Velké Bystřici a který bude věnovaný poznávání záhadných a úžasných netopýrů. Hlásit se na něj můžete už nyní: https://o-kruh.cz/programy/jednorazove-programy/zahadni-a-uzasni-netopyri/

Tento web používá cookies k optimalizaci svého běhu a k fungování analytických nástrojů. View more
Souhlasím
Odmítnout