Sensory play

Přijďte se ponořit s dětmi do světa smyslového hraní – to je „sensory play“, jak už sám název napovídá. Podporuje dětskou fantazii, kreativitu, soustředění, jemnou a hrubou motoriku, vnímání barev, tvarů apod.

Pro děti budou připravené úkoly s různými pomůckami, díky kterým rozvíjí jemnou motoriku, koordinují oko a ruku, soustředěnost, přesnost a další. Děti si vyzkouší práci se suchými, mokrými a patlavými materiály, domácí modelínu i kinetický písek.

V dubnu patřilo naše centrum sensory play aktivitám na téma jaro. Děti si za doprovodu svých rodičů pohrály s bažinou, domácí modelínou, kinetickým pískem, rozpouštěly ledová vajíčka, ve kterých na ně čekala malá kuřátka. Seznámily se s vývojem žáby i včely. Každý si pohrál a prozkoumal to, co ho zaujalo, a většině dětí se ani po hodině a půl hraní nechtělo domů. Těší nás, že se dětem smyslové hraní líbilo. Děkujeme lektorce Šárce Faltičko za precizní, nápaditou a propracovanou přípravu všech stanovišť a už se těšíme na další sensory hernu, která proběhne v pátek 10. a v sobotu 11. května. Hlásit se na ni můžete zde: https://o-kruh.cz/programy/jednorazove-programy/sensory-play/

Tento web používá cookies k optimalizaci svého běhu a k fungování analytických nástrojů. View more
Souhlasím
Odmítnout