Jak se vydařil jarní SWAP?

V sobotu 13. dubna jsme ve spolupráci s T.J. Sokol Velká Bystřice uskutečili již v pořádí pátý SWAP. No a jak se vydařil? Myslíme, že nadmíru skvěle, ostatně jako vždy! Sešlo se nám spoustu oblečení, knih, hraček a potřeb do domácnosti, takže porstor bystřické sokolovny byl opět zaplněný téměř k prasknutí. Většina z darovaných věcí našla své nové majitele hned v sobotu na SWAPu, a ty které zůstali jsme roztřídili a odvezli do Přerova do sbírky Člověk v tísni a do Horky nad Moravou do Skladu pro pěstouňata. Takže vše našlo své uplatnění a poslouží.

Protože právě to je myšlenkou a cílem SWAPu, neboli výměného bazárku, dát věcem, které já sám již nepotřebuji, ale jsou stále hezké a funkční, šanci, aby dále posloužily. Zkrátka věci nekupovat, a tak i nevytvářet poptávku po stále nové a nové produkci, ale využít věci, které už tu jsou a jsou stále krásné a mohou sloužit.

Letos byl SWAP vyjímečný ještě tím, že se vás sešlo ohromné množství dobrovolníků, kteří jste přišli pomoc s přípravou a úklidem. Moc děkujeme! Opravdu si toho velmi vážíme!

Tradičně jsme pro návštěvníky SWAPu připravili také kavárničku plnou domácích dobrot a voňavé kávy. Děti mohly zase využít sportovní zázemí sokolovny ke hraní, zatímco rodiče si v klidu vybírali oblečení a jiné potřebné věci. Jsme rádi, že na SWAPy chodíte, že dáváte věcem druhou šanci aže se na nás usmíváte. Děkujeme a na podzim (začátkem října) se opět těšíme na viděnou!

Tento web používá cookies k optimalizaci svého běhu a k fungování analytických nástrojů. View more
Souhlasím
Odmítnout