Jarní SWAP

V sobotu 13. dubna připravujeme společně s T.J. Sokol Velká Bystřice jarní SWAP. Myšlenkou SWAPu, neboli výměného bazárku, je dát věcem, které já sám již nepotřebuji, ale jsou stále hezké a funkční, šanci, aby dále posloužily. Zkrátka věci nekupovat, a tak i nevytvářet poptávku po stále nové a nové produkci, ale využít věci, které už tu jsou a jsou stále krásné a mohou sloužit.

Věci se na SWAPu neprodávájí, ale tak nějak vyměňují. Donesete, co už Vám neslouží a někdo jiný si to zdarma odnese. A Vy si samozřejmě můžte také odnést zase cokoli jiného, co se Vám naopak zrovna hodí. Můžete si přijít vybrat něco “nového” na sebe, nebo zajímavou knížku, nebo oblečení a hračky pro děti.

První ročník velkobystřického SWAPU proběhl v březnu roku 2022 a výtěžek z něj i většinu věcí, které nenašli své majitele přímo na místě, jsme tehdy věnovali na pomoc Ukrajině sužované začátkem války. Od dalších ročníků věnujeme nevyzvednuté přebytky také vždy na charitu. Věci vozíme především do Přerova do sbírky Člověk v tísni a do Horky nad Moravou do Skladu pro pěstouňata. Takže vše najde své uplatnění a poslouží. Jinak tomu nebude ani letos, při našem již pátem SWAPovém setkání.

Tradičně pro návštěvníky SWAPU připravujeme také kavárničku plnou domácích dobrot. Děti mohou zase využít sportovní zázemí sokolovny ke hraní, zatímco rodiče si v klidu vybernou oblečení a jiné potřebné věci.

13. dubna se tedy těšíme na viděnou! A budeme rádi, když náš SWAP podpoříte, a tím dáte věcem šanci na další život! Ať už tím, že věci přinesete, nebo si naopak přijdete vybrat, a nebo obojí!

Tento web používá cookies k optimalizaci svého běhu a k fungování analytických nástrojů. View more
Souhlasím
Odmítnout