Workshop suché plstění již 8. prosince

Jaký je ten největší nejen předvánoční relax? Plstění! Opravdu! Plstění je tak krásná činnost, kterou jakmile jednou vyzkoušíte, už se jí nebudete chtít vzdát. To jen vezmete malý chuchvalec ovčího rouna a chvíli do něj pícháte jehlou a pod rukama vám vzniká víla, kulička či zvířátko.

Ovčí vlna je jeden z nejsympatičtějších materiálů, který lidé využívají již od nepaměti. Zpracovává se dvěma způsoby – předením nebo valchováním/plstěním. Dříve se valchovaly především čepice, rukavice a ponožky. Dnes si technikou plstění můžeme vyrobit krásné šperky, talismany, andělky a ozdoby do bytu. Plstění rozlišujeme dvojí – mokré a suché, oba způsoby využívají výjimečných vlastností ovčí vlny. Při mokrém plstění se využívá schopnosti vlny se ve vlhku natahovat a pak v suchu zase smršťovat. Při suchém plstění se chuchvalec rouna propichuje s pomocí plstící jehly. Vlákno ovčí vlny je na povrchu pokryto drobnými šupinkami, které se propichováním plstící jehlou do sebe zaplétají, a rouno se tak zaplstí.

Na našem společném setkání v pátek 8. prosince si společně vyzkoušíme techniku suchého plstění a vyrobíme si svou osobní panenku/vílu/andělku. Díky finanční podpoře z projektu CZ.03.02.01/00/22_0080000092 Šance pro tvůj nápad vám můžeme nabídnou workshop jen za 150,-Kč. Tak se přijďte s technikou plstění seznámit! Ale musíme vás varovat, je to opravdu vysoce návyková činnost! Hlásit se můžete zde https://o-kruh.cz/programy/jednorazove-programy/plstene-panenky/

Tento web používá cookies k optimalizaci svého běhu a k fungování analytických nástrojů. View more
Souhlasím
Odmítnout