Slavíme 1. měsíc provozu našeho centra

Máme za sebou první měsíc v Rodinném centru o-kruh. A byl to krásný měsíc plný milých setkávání a nových seznámení. Děkuji za ně. Děkuji Vám všem, kteří jste nám dali důvěru a přihlásili se na naše programy. Děkuji všem, kteří programy s láskou připravují.

Měla jsem o našem centru nějakou představu. Skutečnost je jiná. Vlastně o moc hezčí! Díky Vám všem! Díky Haničce, která v o-kruhu udělala svoje první kroky, a to hned přes celou hernu! Díky Kubíkovi, který každou středu přijde a poctivě přeparkuje všechna auta z koberce na stůl!

Děkuji maminkám Ríši a Klárky, že svým dětem, které se už nepotkávají ve školce a přitom si spolu tolik rozumí, vybrali jako místo k setkávání právě naše RC! Díky Vám všem, že spolu s námi vytváříte v podkroví růžového domečku místo, kde se zábava a radost potkává s rodinou a přáteli.

Od 11. září, kdy jsme porprvé otevřeli dveře našeho centra, jsme toho stihli spoustu. V rodinném centru se zaměřujeme především na programy pro maminky s dětmi jako je například pondělní Cvičení pro nejmenší, kde si děti formou hry s velkými míči, barevným padákem a na překážkové dráze procvičí koordinaci pohybů, to vše za doprovodu rytmických říkanek a písniček.

Nebo úterní společné Cvičení a tvoření pro maminky s dětmi od dvou let, kterým děti provází kouzelný skřítek Vítek. Děti si tak během jedné lekce nejen zacvičí a zdokonalí koordinaci pohybů například na trampolíně či překážkové dráze, ale při malování, lepení či tvarování z plastelíny si procvičí i jemnou motoriku svých ručiček. Navíc si z každé lekce domů odnáší krásný výrobek. Teď v zářijových lekcích to byli ježci z jehličí a houby s očima. Ve čtvrtek pak máme rodinné centrum otevřeno pro všechny malé muzikanty a tanečníky, kteří milují rytmus, hudební nástroje, říkanky a písničky. To vše na děti čeká v programu S Kačkou za písničkou. Páteční dopoledne patří u nás v centru Adaptační miniškoličce a to středeční zase volné herně. Přijďte si některý z programů vyzkoušet, anebo si jen tak pohrát.

Pro děti a jejich rodiče a/nebo prarodiče jsme na čtvrtek 21. září připravili také krásný venkovní program, kdy jsme v kapitulním parku zkoumali Tajemství pařezů. A že těch tajemství pařezy ukrývají opravdu hodně! Některá, jako například houby které na nich rostou, jsou vidět hned na první pohled, ale co třeba takové světlušky?

Ano, i ty se v pařezu ukrývají. A aby si to malí průzkumníci dobře zapamatovali, tak si i takovou světlušku, která opravdu svítí, vyrobili a odnesli s sebou domů. Na další z eko-vzdělávacích programů naší lektorky Monči ze Sluňákova se můžete těšit zase v říjnu – tentokrát bude o stromech. 

V RC o-kruh připravujeme programy i pro starší děti. V úterý se děti z prvního stupně ZŠ potkávají v kroužku nazvaném Kreativní dílna, ve čtvrtek pak pro ně máme připravené lekce angličtiny a ve středu Kroužek astronomie. Velmi oblíbený je pak i program pro ženy Cvičení na aktivaci pánevního dna. Z programů na jedno odpoledne již proběhl praktický seminář se zkušenou fyzioterapeutkou Zdiškou Arnoštovou na téma Nezničte si záda doma ani v práci a v říjnu se prostor rodinného centra rozvoní na workshopu na výrobu aromadifuzérů. Přijďte si odpočinou při tvoření a strávit příjemný čas u nás v centru v okruhu přátel. působí ve Velké Bystřici nové Rodinné centrum o-kruh. Najdete nás v krásných prostorech růžového domečku mezi náměstím a parkem ve Velké Bystřici, který nám k užívání poskytlo vedení města. Těšíme se na Vás!

Tento web používá cookies k optimalizaci svého běhu a k fungování analytických nástrojů. View more
Souhlasím
Odmítnout