První venkovní program pro děti chystáme již v září

V září se můžete těšit na první venkovní program pro rodiče s dětmi, kterým nás provede lektorka Monika Tošenovská. Program s názvem Za za tajemstvím pařezů nás zavede do kapitulního parku ve Velké Bystřici. V programu se propojí dozvídání se o přírodě s troškou bádání, tvoření, pohybu, básniček, písniček či grafomotoriky. V programu se zaměříme také na využívání různých smyslů, protože nejen zrak, ale i hmat, sluch, čich a chuť jsou neocenitelnými pomocníky v učení se zkušeností. Zjistíme, jaká tajemství a život se ukrývá uvnitř pařezů. To vše formou her a zážitků.

Program je postaven tak, aby je zvládly už maličké děti přibližně od dvou let se zapojením svých rodičů či prarodičů, ale zároveň aby byl zábavný a přínosný i pro starší děti a dospěláky.

Lektorka programu Monika Tošenovská o sobě říká: „Jsem v hlavní roli maminka dvou báječných kluků (6 + 2 roky), která si užívá návrat do dětství plnými doušky. Mám ráda přírodu, jsem tvořivá, hravá… a tak se to snažím propojit a dělat radost nejen svým dětem, ale i dětem a rodinám, které to mají podobně.“ Lektorka Monika má s programy pro děti bohaté zkušenosti. Vystudovala zoologii a ekologii na PřFUP, učila ekovýchovu v centru ekologických aktivit Sluňákov, tvoří a vede vlastní programy v rodinném centru Heřmánek v Olomouci, chystala programy pro Noc vědců, Přírodovědné jarmarky, exkurze.  Několik let přispívá do časopisu Naše příroda.

Výprava za tejemstvím pařezů v našem parku, bude jistě velkým dobrodružstvím, na které se můžete hlásit už nyní!

Tento web používá cookies k optimalizaci svého běhu a k fungování analytických nástrojů. View more
Souhlasím
Odmítnout